HMR POWER

Inteligentní fotovoltaika++ pro rodinné domy

Moderní energetická řešení pro rodinné domy, chalupy a rekreační objekty. S výhodami, které přináší pouze HMR POWER.

Efektivní a úsporná++

Fotovoltaická řešení HMR POWER zaručují až o 25 % efektivnější získávání energie ze slunce.

Bezpečná a soběstačná++

Propracovaný návrh a velmi kvalitní komponenty přinášejí nejvyšší úroveň bezpečnosti.

Technologie pro budoucnost++

Fotovoltaické elektrárny navrhujeme tak, aby sloužily a šetřily náklady na energie dlouhé desítky let.

Navrhujeme a dodáváme chytré fotovoltaické systémy nejvyšší technické úrovně

I pro vás realizujeme fotovoltaickou elektrárnu, která bude maximálně efektivní, bezpečná a přinese vám skutečné úspory nákladů na energii.

Standardní systémy FVE

Nižší efektivita provozu, méně bezpečí, horší využití plochy střech

Chytré řešení HMR POWER++

Až o 25 % vyšší výroba, maximálně ziskové, bezpečné i rychle návratné

Fotovoltaika vždy ÚSPORNÁ A EFEKTIVNÍ

Technologie, která eliminuje ztráty ve fotovoltaickém systému

V tradičním FVE systému jsou panely řazeny v sérii a jakýkoliv nesoulad mezi nimi způsobuje ztráty výkonu. Horší oslunění jediného panelu tak má vliv na to, kolik energie vyrobí i ostatní, plně osluněné panely. Solární elektrárny HMR POWER jsou vybaveny chytrou elektronikou, která rozdíly na úrovní panelů trvale monitoruje, ale nenechá jimi ovlivnit výkon zbytku FVE systému, čímž zvyšuje celkovou efektivitu výroby.

Maximální využití elektrárny a smysluplný prodej přebytků energie

Běžné fotovoltaické systémy mají problém, pokud elektrárna vyrábí příliš mnoho energie – distributoři ji totiž zpravidla vykupují za směšně nízké peníze. Inteligentní řešení HMR POWER se stará o to, aby přebytky buď vůbec nevznikaly a byly využívány přímo v místě, nebo se prodávaly do sítě za co nejlepší cenu v rámci hodinového trhu s energií.

++

Fotovoltaické elektrárny poskytující
BEZPEČÍ A SOBĚSTAČNOST

Snižujeme riziko možných problémů

Fotovoltaické elektrárna je poměrně velké technické zařízení, které jednoduše může mít problém – přehřátí, zkraty, závady nebo dokonce oheň. Možná vás to překvapí, ale běžně instalované FVE systémy není vůbec jednoduché v takové situaci deaktivovat či vypínat. Řešení HMR POWER má oproti tomu inteligentní řízení každého panelu a lze je tedy buď automaticky (v případě překročení provozních hodnot) či manuálně vypnout a zcela vypojit. 

Odpojení od veřejné sítě není žádná fikce

Může se stát, že se budete chtít  na kratší či delší dobu odpojit z veřejné sítě. Zkrátka být plně soběstační a nezávislí na okolním světě. Dobře navržený fotovoltaický systém s ostrovním provozem má v sobě zabudovanou volbu, jejíž aktivací se stáváte zcela samostatní přesně v duchu přísloví „můj dům – můj hrad“. Když třeba dojde k požáru ve vzdálené rozvodně či trafostanici, zůstane váš dům s ostrovním provozem jako jediný v ulici stále v provozu.

++

Fotovoltaika s TECHNOLOGIÍ PŘIPRAVENOU NA BUDOUCNOST

Elektrárna postavená dnes, ale rozšiřitelná podle vašich budoucích potřeb

FVE je investicí na desítky let a neměla by tedy rychle zastarat. Naštěstí při návrhu systému HMR POWER myslíme na budoucnost a připravujeme naše řešení tak, aby mělo dostatečné rezervy a bylo možné je rozšiřovat. To vám dává svobodu přidávat časem panely a zvyšovat výkon podle aktuální potřeby.

Detailní přehled a snadné ovládání

Ovládací aplikace dostupná pro všechna běžná zařízení vám dává perfektní přehled – jak fotovoltaika funguje, kolik elektřiny produkuje aktuálně každý panel, kterému už dochází dech či jaký výkon měl panel v minulosti. Můžete tak snadno plánovat případné úpravy a rozšiřování své investice do FVE.

Naše záruka značně překračující dobu návratnosti FVE řešení

Na systémy HMR POWER poskytujeme záruku 20/25 let (podle komponent v systému), což je výhodné hned ze dvou důvodů: zaprvé se zkrátka hodí mít jistotu dlouhodobě bezproblémového provozu a zadruhé je zásadní, že kryjeme funkčnost a výkon FVE systému i dlouho poté, kdy máte svou investici v úsporách zaplacenou. Takže můžete ještě dlouhou dobu jen vydělávat, šetřit a nestarat se o poruchy či snížení výkonu své fotovoltaické elektrárny.

Vybrané referenční projekty FVE

Pokud máte zájem o další informace, neváhejte nás kontaktovat.

RD Vranov u Brna

Celkový instalovaný výkon 7 kW solar edge 20 panelů na dvou střechách a 370 Wp přetoky výroby do dvou samostatných akumulačních nádrží a vyhřívání bazénu vyřízeno nadstavbou MaR včetně vizualizace a ovládání.

RD Soběšice

Instalovaný výkon V5,18 kW s baterií 10KWH + třikrát asynchroní Victron jako dobíječka baterií třikrát 3KW. Řízení před toku výroby automaticky do klimatizace nebo ohřevu vody, udělána příprava na autodobíječku na elektromobil.